Popis svatojánských ořechů:
Svatojánské ořechy jsou delikatesa vyrobená z vlašských ořechů, podle původní 100 let staré receptury. Ještě zelené (nezralé) vlašské ořechy sklízíme v období kolem svatého Jana (24. června), kdy ještě není zcela vyvinutá skořápka ořechu. Díky tomu je lze celé (včetně skořápky a slupky) naložit do lahodného kořeněného sirupu z cukru. Kromě výborné chuti, jsou vlašské ořechy známy pro své blahodárné účinky na lidský organismus.
K čemu se svatojánské ořechy hodí?:
Svatojánské ořechy, nakrájené na tenké plátky, nejlépe vyniknou v kombinaci s čerstvými smetanovými sýry a paštikou. Skvěle se také hodí ke zvěřině, do salátů nebo dezertů.
Ocenění svatojánských ořechů:
Great taste awards 2018 - London - 2 zlaté hvězdy
Regionální potravina 2018 - Jižní Moravy
Zlatá salima 2016 - veletrh SALIMA
TOP delikatesa 2014 - veletrh Víno & Delikatesy
Složení svatojánských ořechů:
vlašský ořech, cukr, voda, citrónový koncentrát, glukózový sirup, směs koření